Papírbrikett készítés házilag

A Cserepressz bemutatja - Brikett készítés Halmajon. Papírbrikett készítés házilag Tartalom I. Egy újabb ötletes tüzelőanyag, amellyel bár szinte sehol sem találkozhatunk a brikettet forgalmazó üzletek polcain, .

A finn példa alapján az SVT-Wamsler Rt. Itt a fűtési szezon, etetni kell a kályhákat. A drága tüzelőanyag kiváltható papírbrikettel, ami ha hulladékból és házilag készül, alig van költsége.


Hogyan lehet újságpapírból tüzelésre alkalmas anyagot előállítani?

Kíváncsiságból megnéztem a papírbrikett házilagos elkészítésének módját és ezt követően jobban elkezdtem beleásni magam a témába. Fűtőtégla házilag: így lehet meleg az otthonod fillérekből. Igaz, hogy a papír ingyen van, viszont a brikett készítése piszok sok munka.

Egyenlőre egy ágaprító és valami prés kombó a gondolatom nádbrikett készítéséhez. Találkozásunkkor Zoli bácsi megmutatta a papírbrikett készítés állomásait. Készített már ugyanis sörkollektort is, amelynek gyártása házilag . Tiszta, környezetbarát, ingyen fűt, házilag előállítható, helytakarékosan tárolható. Csupa szép és jó a feljövőben lévő papírtégláról. Akkor hosszabb csövet is tudsz használni és nagyobb lesz a brikett.


Forgácsot nem próbálod meg benne összenyomni. A papírbrikett-készítés munkaigényes folyamat, ezért csak a mindenre elszánt hobbikedvelőknek ajánlott. Azonos mennyiségű fa brikett lényegesen hosszabb ideig, nagyobb.


Ettől függetlenül a papír brikett egyelőre szinte csak házilag készíthető el . Papírbrikett2013-10-22Bonifert ZoltánVálaszEgyre több ember keresik azokat a . Nyolcvan literes hordóban körülbelül kiló papírt áztat, amiből 10-darab papírbrikett korongot készít. Egy ötletes, hasznos, spórolós és jó dolgot.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablonka trhy otvaracie hodiny

Agátové drevo na kúrenie

Valec na ohrev vody na pevne palivo