Akumulator tepla

Prvé miesto a ocenenie Startup Awards 20v kategórii Science získali 28. Sezónní akumulátor tepla s minimálními ztrátami. Akumulace tepla s využitím podchlazené taveniny trihydrátu octanu sodného.

Akumulátor tepla je jednoducho masa hliny, ktorú nepremiestňujeme. Len je nutné ho izolačne oddeliť od okolitého prostredia (zeminy) kvôli . V prípade, že Vás podzemný akumulátor tepla zaujal odporúčame Vám si prečítať aj článok Aké očakávania splnil zemný akumulátor alebo Keď Vás hlina v . Akumulátor tepla (teplojem, zásobník tepla) je zariadenie umožňujúce uchovať teplo do okamihu spotreby. Ide napríklad o teplo slnečného žiarenia, ktoré . Samotný akumulátor může být nejrůznějších tvarů a z nejrůznějších materiálů.


Jako zdroj tepla na něj připojíme např. V novembri 20spoločnosť uviedla do prevádzky zásobník na horúcu vodu „AKUMULÁTOR TEPLA“ s objemom 4m3. Tento způsob ukládání tepla je vhodný i pro jiné zdroje tepla.


Samotný akumulátor je tvořen několika desítkami metrů krychlových směsi kamenného prachu, . Akumulátor tepla (teplojem, zásobník tepla) je zařízení umožňující uchovat teplo do okamžiku spotřeby. Jedná se například o teplo slunečního záření, které je .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablonka trhy otvaracie hodiny

Agátové drevo na kúrenie

Valec na ohrev vody na pevne palivo