Impulzne zdroje princip

Spínaný zdroj je elektronický napájací zdroj, ktorý vstupné napätie (po prípadnom usmernení a vyhladení) prevedie na impulzy pomerne vysokej frekvencie, . Stabilizátor napätia so Zenerovou diódou. Regulační prvek pracuje pouze jako spínač a jelikož proud jím prochází jen po dobu Ta, je jeho výkonová ztráta mnohem menší, než u spojitě pracujícího .

Mnohem častěji se ale dnes používají převážně zdroje spínané. Princip činnosti spočívá v tom, že veškerá energie, odebraná měničem v . V dnešnej dobe sú najžiadanejšie impulzné napájacie zdroje, ich hlavnou výhodou sú malé rozmery a nízka hmotnosť. Vedle těchto zařízení se však stále více prosazují zdroje, jejichž princip činnosti je odlišný.


Výstupní napětí těchto zdrojů je získáno ze vstupního pomocí spínání. V úvodu je zaměřena na teoretický rozbor spínaných zdrojů. Princip činnosti spínaného zdroje a blokové schéma. Ide o princíp zdroja so spätnou väzbou. Princíp funkcie je nasledovný: sieťové napätie sa najskôr usmerní pomocou.


Sieťové zdroje (Vstup striedavé napätie - Výstup jednosmerné napätie). Co je principem těchto zdrojů a jaká je výhoda tohoto provedení? Princip spínaných zdrojů co je to vlastně zdroj?


Základní principy moderních zdrojů,jejich bezpečnost a ochrana.

Zdroje se dají ve své podstatě popsat, jako zařízení sloužící k napájení jiných obvodů, které ke . Zjednodušeně řečeno, princip řídícího obvodu je podobný zapojení z obr. Nevýhodou stabilizovaných zdrojov so spojitou reguláciou je ich nízka účinnosť. Rozdelenie sieťových napájacich zdrojov. Stabilizované zdroje so spojitou reguláciou. Princíp činnosti: Striedavé sieťové napätie sa transformátorom TR . Regulace a stabilizace výstupního napětí impulzního zdroje probíhá regulací šířky.


Pro pochopení principu činnosti si je můžete odmyslet, ale v praxi se bez . Tento impulzní zdroj pracuje na principu jednočinného blokujícího měniče. Princip spínaných zdrojů je obdobný jako u síťových, pouze se používá mnohem vyšší .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablonka trhy otvaracie hodiny

Agátové drevo na kúrenie

Valec na ohrev vody na pevne palivo