Vypocet vykonu kotla na tuhe palivo

Výkon kotla musí zodpovedať tepelným stratám objektu a potrebám prípravy teplej vody. Orientačne si požadovaný výkon kotla môžete vypočítať nasledujúcim . Na vypocet TS netreba vysoku skolu, staci poznat obalku domu a .

Pokiaľ uvažujete o kúpe kotla na tuhé palivo, v prvom rade si ujasnite, aký typ paliva budete spaľovať. Jednou zo zásadných otázok pri výbere kotla na tuhé palivá je jeho výkon. Samozrejme, ide len o orientačný výpočet. Podkladom pre výpočet tepla - tepelných strát, je kvalifikovaný. Kotly na tuhé palivo sa používajú najmä v miestach, kde nie je.


Najskor musíte určit výkon kotla, který bude potrebný k vykurovaniu vašich priestorou. Pre výpočet hodnoty vykurovania priestoru sa nezapočítavá veľkosť ľahko . Výpočet energie pre vykurovanie a ohrev teplej úžitkovej vody v. Výpočet potrebného výkonu kotla pre rodinný. Aký silný kotol potrebujem - aký výkon by mal mať?


Ak ale chcete mať presný výpočet obrátte sa na projektanta kúrenia - zoznam odporúčaných. Diskuze Pevná paliva Výpočet tepelných ztrát a potřebný výkon kotle.

Nemohli byste mi někdo spočítat tepelné ztráty a výkon kotle na tenhle domek? Schémy zapojenia teplovodných kotlov na tuhé palivo.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablonka trhy otvaracie hodiny

Agátové drevo na kúrenie

Valec na ohrev vody na pevne palivo