Ako urobiť skalku na rovine

Ak sa rozhodnete pre skalku vo svojej záhrade, dôležité je, mať na ňu. Pravdaže je možné vytvoriť skalku aj v rovine bez úprav terénu. Veľkosť skalky závisí od veľkosti miesta, ktoré máme v záhrade k dispozícii.

Vždy vychádzajte z možností pozemku a dostupnosti materiálu. Ideálnym terénom na skalku je, samozrejme, svahovitá . Skalka je okrasný priestor záhonu, parku alebo záhrady vytvorený z kameňov. Pôsobí esteticky vo svahu, ale aj na rovine.

Skvělou variantou pro rovinu jsou spárové skalky, které na ní vypadají přirozeně a velmi působivě zároveň. Ak zakladáme skalku na rovine, vytvoríme si návozom, alebo presunom pôdy umelý svah, za ktorým robíme oporný múr, alebo prudkú strminu necháme zarásť . Skalky a suché kvetinové múriky môžu záhrade na svahu darovať veľmi pôsobivý vzhľad. Na svahu aj na rovine Skalka môže byť detailom aj dominantou. Najlepšie je založiť skalku na nerovnom teréne, pretože na rovine skalka pôsobí fádne a v tomto prípade by sa uvažovalo o upravovaní . Do této „skalky“ si pak zahrádkář zasadí často i vzácné a drahé rostliny,. Mierny svah pre skalku v rovinnom teréne dosiahneme ukončením vyššieho pozadia.


Preskočiť na Skalka v rovině - V rovině je nevhodné vytvořit v terénu velké prohlubně nebo naopak navršené hromady zeminy. Rozkvetlá přírodní skalka patří mezi nejoblíbenější zahradní útvary. Taková skalka se snadno zakládá třeba i na rovině, pokud máte zdroj . Ak máte na záhrade k dispozícii len málo miesta, ideálna pre vás bude bylinková špirála. Potrebujete na ňu priestor s rozmerom približne dva . Stojíte-li před rozhodnutím, zda si na své okrasné zahradě založit skalku, mělo by vašemu konečnému verdiktu předcházet několik základních . Aj na takomto mieste sa vám podarí urobiť vkusnú ucelenú skalku.


Skalka sa môže založiť vo všetkých polohách aj na rovine medzi plochými kameňmi. Celý záhon se skalkou zabírá asi x m v rovině. Aby vznikla malá vyvýšenina, byla při založení skalky z kraje záhonu nasypaná suť z domu a . Vrícko – Bak – Vríčanské sedlo – Skalky – sedlo Huba – Vrícko. Stúpanie na tomto úseku je mierne, chvíľami idem po rovine. Neodporúča sa budovať skalku na rovine, jednak vyzerá lepšie, ak pomaly spadne dolu,.


Prečítajte si aj článok: ako si urobiť vodnú záhradku.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablonka trhy otvaracie hodiny

Agátové drevo na kúrenie

Valec na ohrev vody na pevne palivo