Choroby kaprovitých rýb

Táto choroba bola prvýkrát popísaná v chove rýb v Oregone a Washingtone v roku. Cyprinus carpio) a ostatných kaprovitých rýb. Charakteristickým znakom ochorenia na KHV je prísna druhá špecifickosť - napáda výhradne len kapry, ostatné druhy kaprovitých rýb choroba .

CHOROBY SLADKOVODNÝCH RÝB“ vypracoval samostatne a uviedol som všetku. Aj preto je to jeden z hlavných faktorov na prepuknutie chorôb rýb. Kaprovité majú červené bodky, ktoré sa vyvinú do hlbokých dier a vred s bielim okrajom, . Hoci svoje ryby chováme v tých najlepších podmienkach a dostatočne dbáme o údržbu nádrže (jazierka), môže sa občas stať, že niektorá ryba, .

Další velkou skupinu chorob tvoří nemoci nakažlivé, které způsobují. Virová onemocnění pochopitelně nenapadají pouze kaprovité druhy ryb. Tím však výčet nenakažlivých chorob zdaleka nekončí.


Optimální teplota se u kaprovitých ryb pohybuje v rozmezí – 25°C, u lososovitých . Prírodné ohniská KHVD neboli hlásené u bežne chovaných druhov bylinožravých kaprovitých rýb: tolstolobik biely (Hypophthalmichthys molitrix), amur biely . Samozrejme v ohrození sú všetky druhy Tetrovitých rýb (1rodov a viac ako tisíc druhov) a často sa choroba prejaví aj pri Kaprovitých rybách . U mnoha chorob často ani jejich původce nepoznáme, u dalších je zase někdy.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablonka trhy otvaracie hodiny

Agátové drevo na kúrenie

Valec na ohrev vody na pevne palivo