Aky komin na krb

Mali sme tu 4-och krbárov a kazdý hovoril iné. V predajni na komínové systemy sme sa tiež . Aký komín potrebujem ku krbovým kachliam?

Komín v dome rozhoduje o tom, aký veľký krb si môžete zabezpečiť. U nových stavieb si všetko dopredu spočítate, u starých domov to býva . Pri bežnej prevádzke krbu je úplne jedno aký tam je komín. Problém však môže nastať pri vyhorení sadzí. Komin (a vsetko okolo toho)Príspevkov: 542. Aký má vplyv komín na kúrenie v krbových kachliach a krbe?


Ako prvé pri postavení krbu musíme dbať na to aký máte komín.

Prípustný je komín menší od priemeru napojenia kachlí alebo krbu približne o . Teplota spalín vstupujúcich do komína dosiahne asi 2°C. Nemozem sa zbavit pocitu, ze priemer dymovodu krb vlozky je primaly,. Dá sa vypočítať aký ťah v komíne vznikne aj keď bude teplota spalín . Zle navrhnutý alebo zhotovený komín môže zapríčiniť poškodenie komínovej. Závisí to napríklad aj od toho, aký druh kúrenia budeme mať a kde budú.


Radi by sme pripojili na tento komín ešte v miestnosti nad kotlom krb.

Komín je veľmi dôležitá súčasť domu a v nijakom prípade nesmieme. Ak ano, aky typ komina by ste mi doporucili? Ak teda máme napríklad komín s priemerom 2mm, môžeme použiť dymovod 1mm. Potom je potrebné navinúť na posledný diel dymovodu asi závity .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablonka trhy otvaracie hodiny

Agátové drevo na kúrenie

Valec na ohrev vody na pevne palivo