Chladenie domu vodou zo studne

Ak sa rozhodnete pre chladiace stropy už pri projektovaní domu,. Ak máte na pozemku, kde plánujete stavať rodinný dom dostatok vody so stabilnou teplotou, tak najlepším riešením, ktoré zabezpečí tak vykurovanie, ako aj . Je to taký malý výkon, že nemá šancu vychladiť dom na počkanie za pol.

Takto čerpám iba tolko vody, kolko pritečie do studne - chladenie . Rekuperácia a chladenie - Kúrenie, vetranie a k. Stropné chladenie - Kúrenie, vetranie a klimati. V pamätiPodobnéPri stropnom chladení nedochádza k prievanu v chladenej miestnosti.

Spodná voda má celoročne teplotu 10-12°C. Preto je vodu zo studne možné použiť na . Na výrobu tepla a chladu využíva studňu, z ktorej čerpá vodu. V lete je využívaná na chladenie a v zime pomocou tepelného čerpadla odoberá . Spodná voda – na chladenie vody cirkulujúcej v chladiacom registri je možné využiť spodnú vodu zo studne a pod. Vonkajšia jednotka sa umiestňuje na fasádu domu alebo na strechu.


Minimálne náklady vykazuje pri chladení vodou zo studne. Stropné chladenie ako plnohodnotné vykurovanie sa pre obmedzený. Výhoda tepelného čerpadla je, že v zime môže slúžiť na vykurovanie domu.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablonka trhy otvaracie hodiny

Agátové drevo na kúrenie

Valec na ohrev vody na pevne palivo