Spotreba elektrickej energie chladnička

Zistiť spotrebu elektrických spotrebičov v domácnosti je pomerne. Medzi hlavných žrútov energie patria najmä chladničky a mrazničky. Podľa štatistík dodávateľov elektriny minie priemerná domácnosť na chladenie a mrazenie potravín viac ako pätinu svojej spotreby elektriny.

Aká je teda skutočná odobraná energia chladničky za ktorú zaplatim? Rozhodli sem sa pre vás zistiť, ako je to vlastne so šetrením, ak si zakúpite úsporný spotrebič. Otázka zníženia nákladov na spotrebu elektriny je preto namieste. Nimi musia byť označené práčky, chladničky, mrazničky, umývačky riadu a ďalšie .

Nemenej dôležitý je tiež faktor úspory elektrickej energie pri kúpe nových. Chladnička a mraznička – najväčší „žrúti“ energie. Až spotreby elektrickej energie majú práve chladničky a mrazničky. Online kalkulačka vykonáva výpočet spotreby a ceny elektrickej energie.


Stačí zadať príkon alebo spotrebu energetike daného prístroja. Najväčší podiel na spotrebe elektriny v bežnej domácnosti majú chladnička s mrazničkou a osvetlenie. V tejto oblasti preto môžete nájsť široké . Cena za jeden mesiac použivania, Spotreba v kWh.


Její hodnoty si sami snadno zjistí pomocí wattmetru neboli měřiče spotřeby elektrické energie.

Chladnička má stáť na chlade – ak je vedľa tepelného zdroja, ako je radiátor, . Takéto požierače elektrickej energie bývajú len o málo lacnejšie. Za vysokú spotrebu elektrickej energie môžu nielen výrobcovia spotrebičov, ale. Chladnička s mrazničkou minie najviac energie na opätovné . Zvýšenie počtu otváraní chladničky má výrazný vplyv na celkovú spotrebu elektriny.


Potraviny do chladničky alebo mrazničky ukladajte . Sušičky majú pomerne značnú spotrebu elektriny. Až štvrtinu z celkovej spotreby elektriny v domácnosti má na svedomí chladnička s mrazničkou. Nadobudli ste pocit, že spotreba energie vašej domácnosti rapídne stúpa?


Názov bakalárskej práce: Analýza spotreby elektrickej energie domácností SR. Keďže chladničky sa na celkovej spotrebe elektrickej energie v domácnosti podieľajú až jednou tretinou, tento ukazovateľ by mal byť .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablonka trhy otvaracie hodiny

Agátové drevo na kúrenie

Valec na ohrev vody na pevne palivo