Tarify plynu

Tarifa je vhodná pre tých, ktorí plyn využívajú len málo, prevažne len na varenie. Rozpätie odberu zemného plynu v tarife za 12 . Cena za dodávku zemného plynu závisí od druhu tarify, na ktorej sa s dodávateľom dohodnete.

Sadzbami vami vybranej tarify sa potom oceňuje celá dodávka . V pamätiPodobnéCena za dodávku zemného plynu závisí od druhu tarify, na ktorej sa Vy ako odberateľ s SPP ako dodávateľom dohodnete. Z dôvodu lepšie zaradenia zákazníkov do skupiny podľa veľkosti odberu boli stanovené tafify. Cena plynu je v každej tarife rôzna a mení sa .

Domácnosti budú podľa spotreby plynu po novom rozdelené do ôsmich taríf (D1-D8), pričom cenovej regulácii bude podliehať dodávka plynu v . Fixná sadzba (platba za odberné miesto) sa zvýšila, naopak ceny za kWh plynu sa znížili. Zoznam distribučných taríf zemného plynu pre domácnosti na Slovensku. Distribúcia plynu pre domácnosti ma tarifných skupín D1-D8. Fixná zložka tarify závisí od tarifného pásma, ktoré je dané ročnou spotrebou plynu na konkrétnom odbernom mieste, a variabilná zložka závisí . Vyberte si vhodnú tarifu a ušetrite náklady na plyn. Výber vhodnej tarify je základom zníženia platieb za plyn na vašom odbernom mieste.


Odber plynu sa domácnostiam účtuje podľa taríf zazmluvnených dodávateľom. Ich zmena má výhody len pre časť odberateľov.

Hovorca ÚRSO Radoslav Igaz na naše otázky uviedol: „Tarify za distribúciu plynu plne rešpektujú schválenú regulačnú politiku a príslušnú . Od nového roka sa zmenili tarify elektriny a plynu. Zmeny sa dotkli domácností aj podnikov. Pripravili sme pre vás stručný prehľad zmien vo . Na potreby priznania cien je Odberateľom odberateľ plynu v domácnosti,.


Dodávka plynu bude ocenená podľa zmluvne dohodnutej tarify bez . D– Dna jednotlivom odbernom mieste. Zmenu druhu tarify je odberateľ plynu oprávnený uskutočniť . Plyn so zárukou vám dáme k odberu plynu zadarmo. V súčasnosti vám garantujeme nižšie ceny za dodávku plynu oproti SPP, od tarify D2.


SPP pristupuje k úprave cien za dodávku plynu domácnostiam,. Pre úplnosť treba dodať, že zmena taríf sa netýka tých odberateľov, ktorých ročné množstvo odobratého plynu je zhodné s ich zvolenou tarifou .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablonka trhy otvaracie hodiny

Agátové drevo na kúrenie

Valec na ohrev vody na pevne palivo