Solarna elektraren

Slnečná energia alebo solárna energia je energia získaná zo Slnka. Skladá sa z tepelnej a svetelnej energie. Solárny_panelV pamätiPodobnéSolárne panely využívajú slnečnú energiu (fotóny) od slnka na výrobu elektrickej energie prostredníctvom fotovoltického účinku.

Elektráreň je technické zariadenie a prípadne i komplex stavieb produkujúce elektrickú energiu premenou iného druhu energie. Slnečná energia je hnacím strojom života na Zemi. Zohrieva atmosféru a Zem, vytvára vietor, zohrieva oceány, spôsobuje . Slnečná energia je energia ukrytá v lúčoch Slnka.

Je to ekologicky čistý zdroj energie, ktorý sa nevyčerpá, pokým nezanikne Slnko, čo sa stane až o miliardy. Slnečná elektráreň získava teplo zo slnečného žiarenia. Sústavou plochých zrkadiel, ktoré sledujú pohyb slnka, sa koncentruje žiarivá slnečná energia na kotol . Výhody a nevýhody solárnej energie pri výrobe elektriny. Solárna energia je obnoviteľným zdrojom, teplo a svetlo Slnka sú zadarmo.


Najstaršou elektrárňou v akciovej spoločnosti Slovenské elektrárne je malá. Solárna elektráreň Gemasolar sa nachádza v španielskej Andalúzii a. Solárna elektráreň Gemasolar s osvetlenou vežou, zdroj:. Slnečná energia je najdostupnejšia a najčistejšia forma obnoviteľnej energie ktorú môžeme získať.

Počas dňa za bezoblačného počasia dopadne zo Slnka na . Pracujú na princípe koncentrácie slnečných lúčov zrkadlami na malú plochu(ohnisko)kde vzniká . Cerovej schválili financie na unikátny projekt“, „Prvá veterná elektráreň na Slovensku“, „Na Záhorí budú vyrábať elektrinu z vetra“, „V Cerovej nezaháľali a vďaka . Solárne elektrárne sa líšia predovšetkým svojím výkonom, inak sa väčšinou jedná o rovnaký princíp – energia vyrobená dopadom slnka na fotovoltaické panely . Veterné elektrárne rozdeľujeme podľa veľkosti inštalovaného výkonu na:. Toto už nie sú veterné elektrárne za Bratislavou smerom na Viedeň, ale najväčšia veterná elektráreň na . Vadí vám, že vlastníci fotovoltaických elektráren vydělávají těžké peníze? Měli jste si fotovoltaickou elektrárnu také pořídit. Solárne články poháňajú väčšinu umelých satelitov a používajú sa tiež pre elektronické. Pikarl (Creative Commons)(German ). Takým zdrojom môže byť veterná elektráreň, elektrocentrála, kogeneračná.


Solárne elektrárne s výkonom niekoľko MW, ktoré dodávajú celú výrobu do . Podľa prvotného zdroja energie sa elektrárne delia na vodné, veterné, slnečné (solárne) a tepelné. Tepelné elektrárne sa ďalej členia podľa zdroja tepla na .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablonka trhy otvaracie hodiny

Agátové drevo na kúrenie

Valec na ohrev vody na pevne palivo