Tepelné elektrárne na slovensku

Slovenské elektrárne majú celkový inštalovaný výkon tepelných elektrární 581. Slovenské elektrárne prevádzkujú jadrové, tepelné, fotovoltické a vodných elektrární. Atómové elektrárne dodávajú vyše elektriny na Slovensku.

Slovenské_elektrárneV pamätiPodobnéSpoločnosť na Slovensku prevádzkuje dve jadrové (Elektrárne Bohunice, Atómové elektrárne Mochovce), dve tepelné (Elektrárne Vojany a Elektráreň Nováky) . Preskočiť na Tepelné elektrárne - Pod správou Slovenských elektrární je aj dvojica tepelných elektrární, ktoré v roku 20dodali do siete 2GWh . Dominantná časť elektrickej energie pochádzajúcej z fosílnych palív je na Slovensku produkovaná v elektrárňach patriacich spoločnosti . V tepelných elektrárňach sa spaľovaním paliva (uhlie, plyn,) získava tepelná energia.

Na Slovensku na nachádzajú dve tepelné elektrárne. Najväčším výrobcom elektriny z uhlia je spoločnosť Slovenské elektrárne, a. TEPELNÉ ELEKTRÁRNE NA SLOVENSKU: -Elektrárne Vojany - EVO , je vzdialená km od Košíc. Na Slovensku sa nachádzajú dve tepelné elektrárne.


Prvá je tepelná elektráreň Nováky (Obr. 3). Inštalovaný elektrický výkon tejto elektrárne je 5MW.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablonka trhy otvaracie hodiny

Agátové drevo na kúrenie

Valec na ohrev vody na pevne palivo