Zapojenie trojfazoveho motora hviezda trojuholnik

Nie sú tam symboly hviezda trojuholník. Potrebujem ho zapojiť na priamo a mýli ma to ,či to zapojiť do hviezdy . V pamätiPreložiť túto stránkuToto je jen jedno zapojení jednoho druhu motoru, další typy a zapojení různých druhů.

Je tento motor možné zapojiť aj do hviezdy a . Trojfázový spotrebič zapojíme na všetky tri fázy a nulový vodič a tým získame výkon akoby troch jednofázových spotrebičov, . Zapojenie motora v trojfázovej sieti podľa typu:. Spúšťanie motora pomocou prepínania hviezda-trojuholník.

Pri zopnutých stýkačoch Sa Sje vinutie zapojené do hviezdy podľa obr. Otáčky asynchrónneho motora regulujeme pomocou trojfázového autotransformátora. Na štítku trojfázových motorů je udáváno vždy jmenovité napětí a vyžadované zapojení, např. Myslite si, ze toto zapojenie hviezda trojuholnik je OK? Elektrické pripojenie trojfázového a synchrónneho motora sa prevádza z pravidla pomocou.


Výkon pri zapojení sekundáru trojuholník alebo hviezda na tej istej záťaži: Pt = Ph. Prechodom striedavého trojfázového prúdu vinutím statora, vzniká .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablonka trhy otvaracie hodiny

Agátové drevo na kúrenie

Valec na ohrev vody na pevne palivo