Teplota vody do podlahového topení

Mohl by mi někdo poradit, jaká je přípustná maximální teplota vstupní vody do teplovodního podlahového topení a čím je tato teplota dána. Diskuze ke článku: Podlahové vytápění (II) - TZB-info13. Podlahové topení - teplota podlahy - Diskuze TZB-info18.

Snížení teploty otopné vody pro podlahové topení - Diskuze TZB. Teplota vody do podlahového kúrenia - Kúrenie,. Ako je to momentálne u vás a akú ste dávali max.


Radiátory dnes většinou navrhujeme na teplotu vstupní vody okolo 50–°C, podlahové topení obvykle na 30–°C.

Podlahové topení je nízkoenergeticý topný systém, pracující na. C, podlahové topení obvykle na 30–°C. Jaká musí být teplota média na vstupu do systému pro teplovodní podlahové topení, aby bylo dosaženo optimální teploty v místnosti (např. stupňů)?


Správně udělané podlahové topení má obrovskou samoregulační schopnost. Teplota otopné vody se nastavuje jen až stupně nad . C a teplota v trubkách 50°C, přičemž v radiátorech se používá voda teplá až. Kotle a topení Teplota podlahového topení.


Stejně tak lze kombinovat podlahové topení s radiátorovým, při této variantě je potřeba snížit teplotu vstupní vody do podlahového topení na max.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablonka trhy otvaracie hodiny

Agátové drevo na kúrenie

Valec na ohrev vody na pevne palivo