Kaplanova turbina

Kaplanova turbína je pretlaková axiálna turbína s veľmi dobrou možnosťou regulácie. Toho sa využíva predovšetkým v miestach, kde nie je možné zaistiť stály . Turbínu vynašiel profesor Viktor Kaplan.

Kaplan ako prvý vzal pri teoretickom návrhu turbíny do úvahy viskozitu vody. Kaplanova turbína je přetlaková axiální turbína s velmi dobrou možností regulace. Toho se využívá především v místech, kde není možné zajistit stálý průtok, . Kaplanova turbína je axiální turbínou, která lze velmi dobře regulovat.

Pretlaková turbína (tlak pred obežným kolesom je väčší ako za obežným kolesom). V základnom vyhotovení je výborne regulovateľná natáčaním lopatiek. Preskočiť na Kaplanova turbína - Studiem toku vody sací troubou se zabýval Viktor Kaplan. Jako první vzal Kaplan při teoretickém návrhu turbíny v . Animace kaplanovy turbiny - Duration: 6:05. Kaplanova S-turbína (stejně tak jako Semi-Kaplan a turbína vrtulová) patří mezi nejčastěji používané hnací stroje na nově budovaných malospádových vodních . Kaplanova turbína, 1 7 8 8 9 9 9 9 8 85.


Francisova turbína pomaluběžná, 3 6 7 7 8 8 8 8 79.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablonka trhy otvaracie hodiny

Agátové drevo na kúrenie

Valec na ohrev vody na pevne palivo