Ekvitermická regulácia vykurovania

Regulácia vykurovania predstavuje aktívnu alternatívu znižovania. Ekvitermická regulácia sa používa vo vykurovacích systémoch a jej cie¾om je zabezpečiť požadovanú teplotu vo vykurovanom priestore pri rôznych externých . Najdôležitejšia úloha regulácie vykurovania je úsporné a. Ekvitermický regulátor sa do troch dní dokáže zoznámiť s rodinným domom, . Ekvitermická regulácia patrí ku kvalitatívnej regulácii vykurovacieho systému. Na základe počasia a vonkajšej teploty upravuje teplotu vody vo . V dnešnej dobe je možností regulácie teploty v domácnostiach rozhodne viac.

Pod pojmom ekvitermická regulácia rozumieme reguláciu teploty vykurovacej . Na základe teoretického rozboru bol navrhnutý model ekvitermickej regulácie vykurovania s korekciou na referenčnú teplotu, pričom sa použil princíp korekcie . Najdôležitejšou úlohou regulácie vykurovania je úsporné a racionálne využitie energie. Príložný teplotný snímač NTC 10k Ohm určené pre reguláciu Siemens Albatros2. Zodpovedajúce nastavenie teploty vykurovacej vody je veľmi dôležitým faktorom, na ktorom závisí kvalitné .

Ekvitermická regulácia sa využíva pri modernejších kotloch. Regulátory merajú teplotu vykurovacieho zdroja, vonkajšiu teplotu a aj teplotu v . Ekvitermický regulátor pre vykurovanie. Ekvitermická regulácia prispôsobuje teplotu vykurovacej vody v závislosti na vonkajšej teplote.


Vonkajší snímač neustále sleduje zmeny vonkajšej teploty a . Podlahové vykurovanie je dnes najprogresívnejší systém vykurovania V podstate má. Ekvitermická regulácia nastavením sklonu ekvitermickej krivky jednak . Teplota vykurovacej vody sa teda mení v závislosti na vonkajšej teplote. Pri nesprávnom nastavení ekvitermickej regulácie môže nastať prípa že sa nastaví . Ekvitermická regulácia - umiestnenie snímača vonku na fasáde, kde na regulátore (v škatuľka) nastavujete pomer vonkajšej teploty a teploty vykurovacej vody.


Model ekvitermickej regulácie vykurovania. Pri aplikácii ekvitermickej regulácie vykurovania je potrebné venovať pozornosť aj prechodovým dejom vo .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablonka trhy otvaracie hodiny

Agátové drevo na kúrenie

Valec na ohrev vody na pevne palivo