Geotermálna elektráreň ďurkov

Osud niekoľko rokov plánovanej výstavby geotermálnej elektrárne v lokalite Ďurkov pri Košiciach zostáva aj naďalej nejasný. Elektrárne s horúcou vodou - geotermálna voda s vysokým tlakom a. Strategické je najmä územie obcí Svinica, Ďurkov, Bidovce a Olšovany.

Na východe Slovenska sa plánuje s výstavbou prvej geotermálnej elektrárne. Elektráreň s výkonom MW vybuduje pri stredisku Ďurkov. Výstavba elektrárne pri obci Ďurkov, ktorá podľa pôvodných zámerov mala fungovať už v roku 201 však stále ostáva len na papieri.


Geotermálna elektráreň s výkonom megawattu by sa mala nachádzať v stredisku Ďurkov.

Pre zhruba troma rokmi plynári predpokladali, . Opäť sa začína pracovať na využití geotermálneho zdroja. V prvej fáze sa bude budovať geotermálna elektráreň, ktorá by mala byť hotová do . Definitívne rozhodnutie o ekonomickej efektívnosti geotermálnej elektrárne v lokalite Svinica – Ďurkov, ktoré Slovenský plynárenský priemysel . Po Slovenskom plynárenskom priemysle chce v lokalite postaviť geotermálnu elektráreň i košická spoločnosť Geocom Invest. Ako uviedol po rokovaní šéf rezortu Ľubomír Jahnátek, jeho prvým reálnym výstupom bude geotermálna elektráreň v obci Ďurkov, ktorá by .

Geotermálna energia je obnoviteľným zdrojom energie, ktorý nie je závislý od. Dnes už využívame geotermálne vody na výrobu tepla pre. Na východnom Slovensku sú však pripravené tri geotermálne vrty v oblasti Ďurkova, kde je.


Geotermálna elektráreň, Island (POPOVSKI, HATZIYANNIS, 2009). Najdôleţitejšie geotermálne vrty sa uskutočnili v obci Ďurkov. Geotermálne stredisko Ďurkov“, „Geotermálne stredisko Olšovaný“ a. Prvá geotermálna elektráreň je na východe Slovenska, pretože. Bidovce, Svinica, Ďurkov a Olšovany je približne 1MW, . Geotermálna elektráreň Nesjavellir na Islande.


Geotermálna elektráreň má vysoký výkon za stálej práci, neprodukuje žiadne. Na základe prieskumných vrtov vykonaných v obci Ďurkov (km od Košíc) sa .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablonka trhy otvaracie hodiny

Agátové drevo na kúrenie

Valec na ohrev vody na pevne palivo