Rastliny do skalky trvalky

Nízke pôdopokryvné trvalky rôznych farieb vytvárajúce krásne farebné koberece. Váš obľúbený internetový obchod s rastlinami. Obľúbená jarná skalnička s červenoružovými kvetmi spestrí každú skalku.

Do skaliek sa používajú aj zakrpatené listnaté aj ihličnaté dreviny. Je to trsovitá trvalka, ktorá vytvára husté vankúšiky tmavozelených listov. Rastliny vyberajte v závislosti od druhu zeminy.


Vhodné sú také druhy, ktoré dosahujú výšku maximálne cm.

V nijakej by nemali chýbať predovšetkým trvalky. Predaj rastlín cez e-shop : trvalky, skalničky, popínavé rastliny. Rod zahŕňa druhov trvaliek pochádzajúcich prevažne z Európy a Orientu. Rastú hlavne v svetlých listnatých lesoch, na horských lúkach. Vysadené rastliny v skalke zalejeme a prvé dni pritienime, aby sa skoro ujali.


Máte záujem o niečo špeciálne do vašej záhrady? Tak určite navštívte náš e-shop, kde nájdete rôzne trvalky čo vám bude každý závidieť. Na pokrytie povrchu pôdy sú určené nízke, kobercovité či plazivé trvalky s atraktívnym olistením.


Pivonky sú dlhoveké rastliny, ale často neznášajú narušenie.

Teraz je ideálny čas, kedy sa môžeme pustiť do osádzania skalky. Skalničky sú trvalky z horských oblastí, ktoré majú rady trochu nepohodlia. Najlepšie si ju namnožíte, keď na jar rastliny rozdelíte a zasadíte. Ponuka trvaliek, skalničiek, kvetov a rastlín rôznych druhov.


Malé trvalky a skalničky se hodí do skalek, trvalkových lemů, mezi kameny, do sesazených koryt a nádob, speciální podmínky vyžadují alpinky. Okrasné rastliny Trvalky, skalky Ajuga. AJUGA REPTANS BURGUNDY GLOW, Zbehovec plazivý. Trvalky sú viacročné, trvalé rastliny, ktoré − na rozdiel od stromov a kríkov − nevytvárajú drevnaté výhonky.


Na jar patria k prvým kvitnúcim kvetom . Existujú aj nízke odrody vhodné na skalku - Lychnis alpina. Kvety kukučky veľkokvetej sa objavia na začiatku leta a rastlina dorastá do výšky 80 . Trvalky sú viacročné rastliny, ktorých nadzemné časti na jeseň spravidla. Trvalka je vhodná do skaliek aj na pokrytie pôdy.


Pri budovaní skalky by sme mali využiť vyvýšené miesto v záhrade. Do skalky osádzame trvalky, ktoré môžeme sezónne doplniť . Pinus mugo Winter Gold (Wintergol Carsten), 5€, 60-cm, na kmienku cm, informujte sa prosím, 15.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jablonka trhy otvaracie hodiny

Agátové drevo na kúrenie

Valec na ohrev vody na pevne palivo